Ingrediënten
- 1 kg tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- Eventueel 1 pepertje om het beetje spicy te maken
- 4/5 takjes tijm
- tl rozemarijn
- 1 bosui
- 1 bouillon blokje (naar keuze: kip/groente of rund)
- 500 ml water
- olie
Bereidingswijze
- Pak als eerste een grote soeppan en doe er beetje kokosolie in
- Verwarm de olie in de pan
- Snij de knoflook en ui fijn en doe deze daarna in de pan
- Hierna haal je de tijm van het stokje af en voeg je deze toe
- Daarna voeg je de rozemarijn toe
- Eventueel snij de peper en stukjes en voeg je deze toe aan de rest
- Ondertussen snij je de tomaten in stukken en voeg je deze daarna toe bij de rest
- Nu laat je alles even rustig garen in de pan (5 minuten)
- Voeg hierna 500 ml water en het bouillon blokje aan de groente toe
- Dit laat je 20 minuutjes zacht koken
- Hierna doe je de soep in de blender voor een vloeibare soep
- Je snijdt hierna nog de bosui in ringetjes en doet deze als laatste op de soep als garnering.
Smakelijk eten!