Verse tomaten soep met bosui

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Eventueel 1 pepertje om het beetje spicy te maken
  • 4/5 takjes tijm
  • tl rozemarijn
  • 1 bosui
  • 1 bouillon blokje (naar keuze: kip/groente of rund)
  • 500 ml water
  • olie

Bereidingswijze

  1. Pak als eerste een grote soeppan en doe er beetje kokosolie in
  2. Verwarm de olie in de pan
  3. Snij de knoflook en ui fijn en doe deze daarna in de pan
  4. Hierna haal je de tijm van het stokje af en voeg je deze toe
  5. Daarna voeg je de rozemarijn toe
  6. Eventueel snij de peper en stukjes en voeg je deze toe aan de rest
  7. Ondertussen snij je de tomaten in stukken en voeg je deze daarna toe bij de rest
  8. Nu laat je alles even rustig garen in de pan (5 minuten)
  9. Voeg hierna 500 ml water en het bouillon blokje  aan de groente toe
  10. Dit laat je 20 minuutjes zacht koken
  11. Hierna doe je de soep in de blender voor een vloeibare soep
  12. Je snijdt hierna nog de bosui in ringetjes en doet deze als laatste op de soep als garnering.

Smakelijk eten!