Bamboe strips circa 300 gram (verkrijgbaar bij een Aziatische winkel of AH XL)
2 kippen bouillon
500 ml kokosmelk
1 el vissaus (verkrijgbaar bij een Aziatische winkel)
Voor deze speciale curry pasta
4 chilipepers (Als je niet van erg pittig houdt zijn 1 a 2 genoeg)
2 citroengras stengels
½ stukje laos
6 korianderwortel
4 Aziatische sjalotjes
4 tenen knoflook
Klein stukje garnalen pasta
1 el gemalen korianderzaad
4 el paprikapoeder
Bereidingswijze
Snij de ingrediënten van de curry pasta nu heel fijn.. Daarna ga je de ingrediënten kapot stampen met de vijzel of je draait alles fijn in de keuken machine. Snij alles eerst van te voren zo klein mogelijk, zodat je minder lang bent met de vijzel
Daarna doe je wat olie in de pan of wok
Dan doe je de curry pasta aanbakken, zodat de geur en smaak stoffen vrij komen
Daarna voeg je de kokosmelk toe, deze laat je in koken tot een ideale saus dikte
Voeg hierna de kippenbouillon toe. Laat deze oplossen in de saus
Nu voeg je de kip toe, deze laat je garen in de saus
Daarna doe je de bamboe en eventuele andere groenten erbij
Als dit een paar minuutjes gekookt heeft voeg je als laatste de paprika poeder toe
Nu kun je het uitserveren met eventueel wat rijst
Tip
Voeg eventueel peultjes eraan toe en snij ze in kleine streepjes.