Thaise rode curry met kip

Ingrediënten voor 3-4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • Bamboe strips circa 300 gram (verkrijgbaar bij een Aziatische winkel of AH XL)
  • 2 kippen bouillon
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus (verkrijgbaar bij een Aziatische winkel)

Voor deze speciale curry pasta

  • 4 chilipepers (Als je niet van erg pittig houdt zijn 1 a 2 genoeg)
  • 2 citroengras stengels
  • ½ stukje laos
  • 6 korianderwortel
  • 4 Aziatische sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • Klein stukje garnalen pasta
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 4 el paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Snij de ingrediënten van de curry pasta nu heel fijn.. Daarna ga je de ingrediënten kapot stampen met de vijzel of je draait alles fijn in de keuken machine. Snij alles eerst van te voren zo klein mogelijk, zodat je minder lang bent met de vijzel
  2. Daarna doe je wat olie in de pan of wok
  3. Dan doe je de curry pasta aanbakken, zodat de geur en smaak stoffen vrij komen
  4. Daarna voeg je de kokosmelk toe, deze laat je in koken tot een ideale saus dikte
  5. Voeg hierna de kippenbouillon toe. Laat deze oplossen in de saus
  6. Nu voeg je de kip toe, deze laat je garen in de saus
  7. Daarna doe je de bamboe en eventuele andere groenten erbij
  8. Als dit een paar minuutjes gekookt heeft voeg je als laatste de paprika poeder toe
  9. Nu kun je het uitserveren met eventueel wat rijst

Tip

  • Voeg eventueel peultjes eraan toe en snij ze in kleine streepjes.