Taco rol

Ingrediënten voor 2 rollen

  • 150 ml Griekse yoghurt 10%
  • 2 eieren
  • 50 geraspte kaas
  • kokosolie of vloeibare bak boter
  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram champions
  • 1 ui
  • snufje zout en peper
  • snufje kerriepoeder
  • snufje paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Eu­ro­ma Mexi­caan­se bo­nen­krui­den
  • 2 el Eu­ro­ma Mexi­caan­se ta­co krui­den
  • 4 plakken cheddar
  • eventueel eigengemaakte knoflooksaus of een andere saus met weinig tot geen koolhydraten.

Bereidingswijze deeg

  1. Voor verwarm de oven op 180 graden
  2. Meng de 150 ml Griekse yoghurt 10%, geraspte kaas en de eieren in een kom
  3. Doe dit mengsel op een vel bakpapier op een bakplaat dun uitstrijken
  4. Bak dit 20 minuten af op 180 graden tot dat het goud bruin van kleur is.

Bereidingswijze gehakt vulling

  1. Pak een braadpan en doe er 1 el kokosolie in of andere bak/braad olie
  2. Doe het gehakt in de pan en braadt dit aan
  3. Ondertussen snij je de champions in vieren en de uien in stukjes
  4. Voeg de groente bij het gehakt en braad alles gaar
  5. Ondertussen doe je de knoflook persen, deze doe bij de rest in de pan
  6. Daarna voeg je de kruiden toe aan het gerecht. (even zelf proeven of het genoeg op smaak is, anders kun je er wat extra kruiden aan toevoegen)

De taco rol maken

  1. Snij het deeg in tweeën, in de verticale weg
  2. Leg er 2 plakjes cheddar op
  3. Doe er eventueel een sausje op
  4. Doe een helft op het bord en vul dit met gehakt
  5. Hierna rol je hem op en snij je hem door midden.

Smakelijk eten!