Macaroni met groente en soja saus

Ingrediënten (1 á 2 persoon)

  • 45 gram droge volkoren macaroni (normale hoeveelheid voor 1 persoon)
  • 1 broccoli
  • 1/2 courgette
  • 1 scheutje kikkoman soja saus met de rode dop
  • 1 knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek (indien je van pittig houdt)

Bereidingswijze

  1. Stoom als eerste de broccoli beet gaar.  Je kunt het ook koken, maar hierdoor verliest het meer vitamine’s
  2. Kook hierna de macaroni in 10 min gaar en schut ze daarna af in een vergiet
  3. Snij de courgette in fijne blokjes
  4. Ondertussen doe je beetje olie in de wok en verwarm je de wok
  5. Doe de courgette in de wok als de courgette gaar is dan voeg je de broccoli erbij
  6. Doe een scheutje soja saus bij de groente en pers de knoflook uit in de pan
  7. Roerbak dit 5 min en doe hierna nog eventueel 1 theelepel sambal erbij (indien je van pittig houdt)
  8. Als laatste voeg je macaroni toe aan de groente en laat je dit even mee wokken.

Tips

  • Je kunt er ook eventueel een gesnipperd uitje door heen doen of andere groentes.

Eet smakelijk!