Ingrediënten
Frieten
- Wortelpeterselie (2/3 stuks)
- Frietkruiden
- Scheutje olie
Vulling
- Shoarma/döner (kip/varken/lam) (100 gram)
- Geraspte kaas (50 gram)
- Ijsbergsla (100 gram)
Saus
- 100 ml Griekse yoghurt 10%
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes Bieslook
- 5 Peterselie blaadjes
Bereidingswijze
- Pak een klein pannetje met water, laat het water koken
- Schil de wortelpeterselie en snij het in de vorm van frietjes (voorbeeld: Franse frietjes)
- Blancheer de frietjes kort. (¾ min)
- Zet ondertussen de airfryer of de oven aan op 200 graden
- Dep ze droog en besprenkel ze met olie en kruiden
- Doe de frietjes in de airfryer of de oven, bak ze 7/8 min tot dat ze goud bruin zijn (in de oven regelmatig omdraaien)
- Ondertussen bak je ongeveer 100 gram vlees aan in de pan
- Als de frieten klaar zijn doe je ze in een ovenschaal
- Daarop leg je het gebraden vlees
- Bestrooi het met handje kaas
- Zet hem even terug in de oven tot de kaas gesmolten is
- Daarna haal je de ovenschaal eruit en doe je er wat sla op
- Om het af te maken, eet je er zelfgemaakte knoflooksaus bij.
Saus:
- Snij de kruiden fijn
- Pers de knoflook in een kom
- Doe alle ingrediënten bij de yoghurt en roer dit tot een saus.