Huisgemaakte tomatensaus

Ingrediënten

  • 15 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sjaloten
  • 2 theelepels rozemarijn (gedroogde)
  • 5 verse blaasjes balsilicum
  • 1 jalapeño uit eigen tuin
  • olie/bakboter
  • Staafmixer/keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de pan en doe er een klein beetje olie/boter in de pan
  2. Snij de sjalotjes en de jalapeño in stukjes en doe deze in de pan
  3. Pers daarna de 2 teentjes knoflook bij de sjalotjes en voeg de rozemarijn toe
  4. Snij de tomaten in blokjes en voeg deze na 2/3 min toe bij de rest
  5. Snij de basilicum kleine reepjes en voeg deze toe bij de rest
  6. Nu laat je het tomaten mengel zachtjes inkoken en roer regelmatig, let op dat het mengsel niet aanbrandt. Dit heeft 10/15 minuten nodig. Zorg ervoor dat al het vocht verdampt is.
  7. Daarna doe je het fijnmalen met de staafmixer/keukenmachine en je heerlijke basis tomaten saus is klaar.

Tips

  • Dit is een basis tomaten saus. Je kunt er nog verse groente aan toevoegen zoals: paprika, courgette, prei, champions. Dit maakt je pasta compleet.
  • Probeer eens de volkoren pasta uit, gezond en heerlijk.