Flammkuchen

Ingrediënten

  • bakvorm van 26 centimeter
  • 3 eieren
  • 35 gram amandelmeel of kokosmeel
  • 200 gram hüttenkäse
  • 200 gram geraspte kaas
  • 125 gram crème fraîche
  • snufje oregano
  • snufje rozemarijn
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 100 gram spekreepjes

Bereidingswijze

  1. Voor verwarm de oven op 180 graden
  2. Meng de eieren met de amandelmeel, hüttenkäse en 150 g geraspte kaas tot een beslag
  3. Verdeel het beslag over de springvorm en bak de bodem voor 20 minuten in de oven
  4. Snij de uien in halve ringen
  5. Haal na 20 minuten de bodem uit de oven
  6. Beleg de bodem met crème fraîche, spekjes en de uien
  7. Strooi tot slot de oregano, rozemarijn, peper, zout, rozemarijn en 50 g geraspte kaas er over heen en bak het tot slot voor 20 minuten in de oven
  8. Bak het daarna nog 20/30 minuten af in de oven.

Tip

  • doe er eventueel nog een extra bosui op of i.p.v. spekjes kun je er ook ham reepjes op doen.

Smakelijk eten