Kapsalon

Ingrediënten

Frieten

  • Wortelpeterselie (2/3 stuks)
  • Frietkruiden
  • Scheutje olie

Vulling

  • Shoarma/döner (kip/varken/lam) (100 gram)
  • Geraspte kaas (50 gram)
  • Ijsbergsla (100 gram)

Saus

  • 100 ml Griekse yoghurt 10%
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes Bieslook
  • 5 Peterselie blaadjes

Bereidingswijze

  1. Pak een klein pannetje met water, laat het water koken
  2. Schil de wortelpeterselie en snij het in de vorm van frietjes (voorbeeld: Franse frietjes)
  3. Blancheer de frietjes kort. (¾ min)
  4. Zet ondertussen de airfryer of de oven aan op 200 graden
  5. Dep ze droog en besprenkel ze met olie en kruiden
  6. Doe de frietjes in de airfryer of de oven, bak ze 7/8 min tot dat ze goud bruin zijn (in de oven regelmatig omdraaien)
  7. Ondertussen bak je ongeveer 100 gram vlees aan in de pan
  8. Als de frieten klaar zijn doe je ze in een ovenschaal
  9. Daarop leg je het gebraden vlees
  10. Bestrooi het met handje kaas
  11. Zet hem even terug in de oven tot de kaas gesmolten is
  12. Daarna haal je de ovenschaal eruit en doe je er wat sla op
  13. Om het af te maken, eet je er zelfgemaakte knoflooksaus bij.

Saus:

  1. Snij de kruiden fijn
  2. Pers de knoflook in een kom
  3. Doe alle ingrediënten bij de yoghurt en roer dit tot een saus.